Водеща международна консултантска компания със седалище във Виена започна да предлага услугите си в сферата на корпоративното развитие и в България

СОФИЯ, 21-Януари-2019 — /EPR FINANCIAL NEWS/ — От януари 2019 i5invest, водеща международна консултантска компания със седалище във Виена, започна да предлага услугите си в сферата на корпоративното развитие и в България – петата държава с установено присъствие. Стъпването на българския пазар е стратегическа крачка и логично развитие след 4-годишен бърз растеж и редица успешни международни проекти на i5invest и позволява близък контакт с IT компаниите от региона.

„Следим България с интерес от няколко години и решихме да станем част от бързоразвиващата се местна екосистема и да помагаме на IT компаниите във фазата на растеж“, споделя Хервиг Шпрингер, изпълнителен директор на i5invest.

„България разполага с отлични IT специалисти и добре развит технологичен сектор. Наблюдават се интересни транзакции на сливания и придобивания, но и съществени външни инвестиции в развойни центрове. Тези тенденции подсказват активни IT процеси и ние от i5invest сме щастливи да работим повече с региона“, допълва Георги Начев, представител на i5invest в България.

Присъствие в България
i5invest отваря врати в партньорство със Симбула, водеща българска консултантска компания. Симбула е перфектният партньор, благодарение на дългогодишната си практика, богат опит в
корпоративните финанси и в работата с дигитални компании, както и глобално-ориентирания си подход. Партньорството със Симбула позволява бърза интеграция в екосистемата и размяна на ценен опит за ефективен глобален растеж на IT клиентите от региона.

Защо България
България е вълнуваща дестинация, с древна история, богата култура, прекрасна природа и силно интернационален културен микс. Последните години се свързват със стремглаво развитие на start-up и IT екосистемата и засилен международен инвеститорски интерес. Силни глобални играчи избират България за своите развойни центрове. Множат се акселераторите, фондовете за рисков капитал и споделените работни пространства (co-working spaces), съпътствани от редица конференции и други образователни мероприятия. По данни на Global Innovation Index 2018 България e на 3-то място по постижения в областта на иновациите след Китай и Малайзия, а Global Services Report 2017 отрежда 2-ро място на България за аутсорсинг и технологични услуги в Европа, след лидера в областта – Полша. Всичко това, както и географското разположение на България, я превръщат в локален технологичен хъб. Екипът на i5invest няма търпение да заработи с местните и регионални IT компании.

SOURCE: EuropaWire